Vandaag totaal ander weer dan vorige week zondag. Toen op de fiets naar het strand, nu met de trein naar Leiden. Omdat onze M. bij Ton was, kon ik er rustig op uit. Ik wilde naar het Sieboldhuis in Leiden maar omdat het zo regende stopte ik bij het eerste museum vanaf het station: het Volkenkundig museum. Daar kom ik vaak en graag en ook vanmiddag heb ik lopen genieten. Zoveel schoonheid is daar te vinden van volkeren van over de hele wereld en ook van eeuwen her. Kijk maar even mee naar weefkunst, kralenkunst op schoenen, de schoonheid van een boeddhabeeld, het vakmanschap van een sieradenmaker.

Toen ik weer huiswaarts ging zag ik het silhouet van een winterboom, dus fototoestel weer uit de tas. Er vlak naast stond een treurwilg al in beginnende lentetooi, dus ook op de foto. Toen begon het weer harder te regenen en besloot ik dat ik genoeg had gefotografeerd vanmiddag en dat ik nu rechtstreeks naar de trein zou lopen. Heb ik gedaan. In Heemstede aangekomen ging ik mijn fiets weer ophalen bij J. Zij is zo’n lieverd. Ik mag niet alleen altijd mijn fiets in haar voortuin zetten, maar bij regen beschermt zij met plastic zakjes mijn zadel en handvatten. En dan maakt ze ook nog geregeld heerlijke soep voor ons. Ja, deze dame is er een om zuinig op te zijn.