Vandaag waren er heel wat mensen blij met het mooie weer. Fietspaden vol, parkeerplaatsen bij het strand vol, terrassen vol, volop wandelende en spelende mensen langs het strand, niet te vergeten de kinderen. En dat alles in februari terwijl het wel zomer leek.
Ton was met onze jongste naar zijn voetbalclub HBC en ook zij hebben genoten want het was een spannende wedstrijd en ze wonnen. Ik nam de gelegenheid waar om weer eens een stuk te fietsen, uiteraard met fototoestel. In de berm volop sneeuwklokjes en krokussen. Voor mijn gevoel waren vroeger de sneeuwklokjes veel eerder dan de krokussen en ander bollen, maar ik kan me vergissen. Ik stopte voor de sneeuwklokjes, zette ze op de foto, maar dat bracht niets nieuws. Toen ik weer stopte, nu voor de krokussen, zag ik in een van de bloemen een hommel, ik denk de net ontwaakte koningin want voor nakomelingen is het nog te vroeg. En het was net zoals een kind geniet in de ballenbak: op de kop stond ze, draaide zich rond, klom eruit en de volgende in, weer op de kop, over de kop, echt of ze aan het spelen was. Nu zijn dat natuurlijk mensengedachten, maar kijk maar even mee.