Wat een heerlijke dag is dit geweest. Februari en lunch op het balkon waar het ruim 25 graden is. Met Ton binnen op de bank zat ik daar te schrijven. Later het geschrevene ingetikt in de computer want het moet later weer doorgestuurd kunnen worden naar Nel. En dan blader ik wat door mijn mappen en vind een woordgedicht over mijn geboorte- en leefstreek. Al enkele jaren geleden gemaakt maar nog even actueel voor mij.

KENNEMERLAND

k     kuststrook uit oude tijden

e     en mijn geboortegrond

n     natuur overal rondom me

n     nee, hier wil ik niet weg

e     eventjes wel op vakantie

m    maar dan weer snel terug naar huis

e     enkel wat duinen, verder is het plat

r     rood, geel, blauw en wit in de lente

l     langzaam fietsen door de bollenstreek

a    andere keren naar park, bos of strand

n    nergens zoveel te zien op een klein oppervlak

d    daarom ga ik hier nooit vandaan

KENNEMERLAND