oude tulp

Ik nam een oude tulp en een stuk papier en zie daar:

oude tulp

Ook vandaag rustdag genomen en de oude tulpen weggedaan. Maar niet direct. Eerst nog wat foto’s ervan gemaakt voor alle blaadjes eraf vielen. Verder weer heerlijk zitten lezen. Wat een genot als je daarvan houdt. Morgen maar weer eens wat actiever worden.

vlinderen

Vandaag heerlijk in de zon op het balkon wat zitten tekenen. Toen ik de tekening draaide werd het opeens een vlinder. Op de computer maakte ik er een nachtvlinder van. Ook heb ik hem later zitten inkleuren met echte kleurpotloden, dus niet op de pc. Heel ontspannend dit soort tekenen en kleuren.

even rust

Gisterochtend ging ik al vroeg naar de cardioloog om over de medicatie te praten en over hoe ik me de laatste tijd voel. En toen het gesprek bijna afgelopen was werd ik niet goed.
Omdat ik zelf met de auto was kon Ton niet komen maar gelukkig kon A. snel komen. Zij reed achter de ambulance aan naar het andere ziekenhuis waar ik aan de hartbewaking kwam te liggen, net als een maand geleden. Gelukkig geen infarct maar goed is het nog niet. Dus aanpassing medicatie en binnenkort toch voor de veiligheid een hartkatheterisatie.
Vandaag lekker op het balkon gezeten en verder niets gedaan. Ben een soort vertraagde versie van mijzelf. Komt vast weer snel goed, maar nu nog even niet. Deze tekening past wel bij het moment van paniek bij me.

lente

lente

veranderend licht
opent deuren
laat dweilen rondgaan
lokt naar buiten

speenkruid schijnt
in vergeten hoekjes

zachtgroen hangt
haar waas naast
de snelweg

ik moet eruit
weg
fietsen
mijn lentekriebels
achterna

m’

moeder jarig

Vandaag is het 99 jaar geleden dat mijn moeder werd geboren. Ze heeft een lang en afwisselend leven gehad. Hier drie foto’s van kind tot oma.

riet

Vandaag gewandeld in parkje Meermond en moest toch weer het riet even vastleggen.

verlate sint

Afgelopen zaterdag hebben met de kinderen sinterklaas gevierd. Nichtje F. is er van kleins af aan ook bij en had het gemist. Toen zeiden M. en A.: dan doen we het toch als we weer met z’n achten bijeen mogen komen. Dus zaterdag werden er gedichten voorgelezen, cadeau’s uitgepakt, gelachen, letters uitgedeeld en als afsluiting gingen we kaasfonduen . Wat een voorrecht om dit met elkaar te kunnen doen en we hebben er dan ook volop van genoten.
En ik zat zondag nog even na te genieten van de mussen die ik op het strand had gefotografeerd.

schaduw

Altijd leuk om een schaduwfoto van jezelf te maken en er later wat mee te gaan spelen. klik op de foto om hem helemaal te zien.

En nog even over de thee- en handdoeken: mijn schoonzus in Australie kwam nog met een badhanddoek. Tja, wat moet je met een handdoek in bad? Leuk is het toch om wat te spelen met foto’s en met woorden.

strandvogels

Vanochtend weer heerlijk langs het strand gewandeld. Veel meeuwen in zee, boven zee, op het strand. Deze kokmeeuw weer mooi weerspiegeld dus moest hij/zij even op de foto.

En na afloop trakteerde ik mezelf op een kop koffie en een heerlijk stuk taart. Dat laatste ook in de hoop om met de kruimels mussen te lokken. Want wil ik mussen zien en van dichtbij op de foto krijgen, dan moet ik naar een strandtent. En dat is geen straf als je daarbij uit de wind en in de zon zit. Heel veel foto’s gemaakt maar deze vond ik wel heel leuk. Het is net of ze beteuterd naar het lege bordje kijken.

Verder kijken »