inspiratie

Soms hoef je de deur niet uit voor inspiratie. Gewoon tussen de bewaarde stenen en schelpen zoeken tot je oog de juiste vindt voor dat moment.

boomgezicht

Zoals bekend zie ik vaak gezichten waar ze op het eerste gezicht niet te zien zijn. Zo zag ik dit gezicht in een boom.

monogaam

Op de tv is een programma ‘DNA onbekend’. Het blijkt dat moeders in alle tijden wel eens een slippertje maken en dat het kind dat daaruit geboren wordt niet of pas later ontdekt dat zijn/haar vader een ander is dan degene die het heeft opgevoed.
Vaak worden dieren als voorbeeld genomen van echte trouw. Maar door DNA onderzoek blijkt dat ook dierenmoeders slippertjes maken. Zo werd ontdekt dat tussen de tien en zeventig procent van de jonge vogels in het nest van de ouders die monogaam zouden zijn niet van de vader zijn die voor hen zorgt.

Als de vrouwelijke boerenzwaluw een slippertje maakt kiest zij steevast voor een mannetje dat een langere en meer symetrische staart heeft dan haar eigen partner. Die fraaiere staart schijnt erop te duiden dat het mannetje resistenter is voor parasieten. Zo krijgt zij mogelijk kinderen die ook weerbaarder zijn tegen parasieten.

Maar als de boerenzwaluwman zijn vrouwtje betrapt op vreemdgaan neemt hij wraak: hij let niet meer zo goed op haar kinderen. Het is de aan de vrouw om zo stiekem mogelijk te paren met een sterkere (buur)man.

Leuk om te lezen als je keurig naast je man in bed ligt. Het boek waarin ik het las is van Natalie Angier en heet ‘Beestachtig mooi’. De afbeelding van de boerenzwaluw is van de vogelbescherming.

fotografie

Zelfs in tijden dat ik weinig inspiratie heb om te fotograferen kan ik er wel op een andere manier mee bezig zijn. Ik neem twee oude foto’s en mix die dooreen tot een nieuwe foto.

boekselen

Weer aan het boekselen geweest en de gekozen woorden bepaalden het latere gedicht. Klik erop om het vergroot te zien.

vergelijken

In het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ vraagt de jongen aan de mol:
‘Wat lijkt jou de grootste tijdverspilling?’
De mol antwoordt dan:’Jezelf met anderen vergelijken’.

Daar ging ik eens even over denken.

Wanneer begint het dat je jezelf met een ander begint te vergelijken? Misschien al heel jong als je iets wilt dat je nog niet kunt en een ander wel die jouw leeftijd heeft of mogelijk al ouder is. En er zullen kinderen zijn die er niet mee zitten als een ander iets beter, eerder kan, mooiere kleren heeft, maar de meeste kinderen en later volwassenen zijn er wel gevoelig voor.
Heel belangrijk is hoe je bent opgevoed. Hebben je ouders je genoeg zelfvertrouwen gegeven, ben je de oudste , jongste of middelste in een gezin. Zoveel factoren bepalen hoe je in het leven staat en dan heb ik het nog niet over een eigen karakter gehad. Twee kinderen uit een zelfde gezin kunnen heel anders in het leven staan. De een gaat haar gang, trekt zich niets aan van wat anderen van haar vinden, of laat het niet merken, en de ander trekt zich alles aan wat anderen van haar vinden of denkt dat anderen dat vinden.
Het is zo jammer dat het oordeel van anderen een deel van je levensvreugde weg kan halen of dat je dat zelf doet door jezelf met anderen te vergelijken en dan alleen maar oog hebt voor wat zij beter kunnen dan jij, of waarvan jij denkt dat zij het beter kunnen.
En ook uiterlijk is voor sommige een bron van onzekerheid en als je je dan spiegelt aan zelfverzekerde mensen om je heen dan voel je je nog minder. Terwijl als je het zou vragen andere mensen jou juist bijzonder vinden of gewoon, niet opvallend goed of slecht maar oke. Maar kun je dat geloven als je niet in jezelf gelooft?

boeksel

Ik heb in Katwijk weer wat geboekseld en daarna er een gedicht bij gemaakt. Dit is er een van. Klik erop om het vergroot te zien.

Katwijk

Onze midweek Katwijk zit er weer op. Wat hebben we geboft met het weer, de ondergaande zon, het gewoon aan onze tafel buiten wat zitten schrijven en tekenen, het samen lekker eten en lachen zoals alleen goede vriendinne met elkaar kunnen doen.

Het is goed deze mooie herinneringen vast te leggen, zoals op deze foto’s.

Katwijk

Ja het is weer zo ver, ik zit met vriendin A. In het ons bekende strandhuisje in Katwijk. Het is warm, heel warm, dus de schaduw opzoeken. Heerlijk eten op het strand, zitten boekselen, lezen, lachen. We voelen ons zeer bevoorrecht.

beweging

Op verschillende manieren ben ik weer in beweging gekomen en dat uitte zich creatief. Niet dat ik zo slank en beweeglijk ben maar het zit blijkbaar nog wel in mij.

Verder kijken »