Het dreigde weer even de verkeerde kant op te gaan met Ton maar dankzij een verhoogde dosis prednison is hij weer opgekrabbeld. Daardoor kreeg ik weer zin om een boeksel te maken. Klik erop om hem vergroot te zien.

de zee

Het is leuk om oud en nieuw werk te combineren. En soms oud en oud, zoals in onderstaande foto. We moeten voor de fotoclub foto’s inleveren met het thema’ de stem van de zee’. Nu ga ik met die warmte en drukte niet naar de zee maar heb genoeg in voorraad om mee te werken. Zo combineerde ik deze foto met een ouder gedicht. Klik op de foto om hem vergroot te zien.

inktvlek

Het is zo leuk om zo maar wat inktvlekken te maken, die te laten drogen en er dan in te gaan tekenen. Meestal blijft het abstract maar soms zie ik er opeens een figuur in.
En als daar dan ook nog een oud gedicht dat al zo lang in de la ligt bijpast, dan kan ik helemaal blij worden. (klik erop om het gedicht goed te kunnen lezen)

woordenverzameling

Heerlijk op het balkon mijn mapjes met uitgeknipte woorden en zinnen zitten bekijken. Daar een keuze uit gemaakt, opgeplakt, illustratie bij gedaan en wat lijnen getrokken.
Daarna de woorden bijeen gebracht in een gedicht. klik erop om het groot te zien.

struinkunst

Ik volg al lange tijd op social media een zeer enthousiaste kunstenares:Lisette Marije Eisenga. Zij houdt ervan door de duinen te struinen, daar te tekenen, te schrijven maar vooral te genieten. En vanochtend had ik de kans haar ‘in het echt’ te zien op een kunstmarkt in Hillegom. Het was heel leuk, vooral ook omdat zij aan wie wilde een kleine ‘les’ gaf in vrij tekenen.
Ik trok gewoon wat lijnen en opeens, door 1 lijn zag ik er een mannengezicht in. En dan kun je er niets anders meer in zien. Thuisgekomen heb ik erbij geschreven en zo ziet het er dan uit. (klik erop om vergroot te zien en te lezen)

Wil je ook eens wat meer van het werk van Lisette zien, kijk dan op www.struinkunst.nl . De moeite waard.

zeewezen

klik op de foto om het gedicht te lezen

wrang boeksel

Van de week maakte ik weer een boeksel uit de dichtbundel van Bertus Aafjes. Daarna maakte ik met de uitgespaarde woorden een eigen gedicht. Toen ik het vanochtend herlas kwam direct het bericht bij me boven van het vermoorde jongetje in Limburg. Zo werd het een wrang boeksel. klik erop om het goed te kunnen lezen.

gedicht

EEN MISVERSTAND

Ik was te Cadzand aan het strand
getuige van een misverstand,
toen ik twee golven hoorde spreken
precies voordat ze zouden breken.

De ene riep:”Het is gedaan,
we zullen hier te pletter slaan!’
De ander zei beslist:’Welnee,
je bent geen golf, je bent de zee.’

Hein Stufkens
uit: Een woord in de wind; Verzamelde gedichten.

Dit gedicht las ik gisteravond toen ik een doosje met gedichten openmaakte dat ik een beetje was vergeten. Op de achterkant van de kaart staat VERTROUWEN. Dat heeft de tweede golf zeker, vertrouwen in zichzelf en in het grote geheel. Als je zo bent leef je heel wat aangenamer dan de eerste golf die niet dat optimisme heeft. Gelukkig heb ik meer van de tweede golf dan van de eerste. Maar dat is niet geheel mijn eigen verdienste, dat zit ook al in je vanaf je geboorte. Je moet het wel onderhouden en daarbij helpt de liefde van de mensen om je heen en het kunnen toelaten van die liefde.En wat hobby’s kunnen ook een grote hulp daarbij zijn. En ik bof dat ik van beide genoeg heb.

zeeuws vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen

z zee

e en zon

e een wolkendek daartussen

u uitersten raken elkaar

w wegen slingeren

s snijden elkaar zacht


v vrolijk fluitenkruid

l langs slootjes

a als een kantrand

a achter lage dijkjes

n nu gevuld met vogelzang

d dansende zwaluwen in de lucht

e eenden slapend in de sloot

r rust en ruimte hier

e en stilte

n naast het klotsen van de zee

Zeeuws Vlaanderen

M’

jij

jij

jij bent zo mooi
verzacht hardheid
trekt stekels uit
zodat wij elkaar weer
kunnen benaderen
zonder pijn te doen
was jij maar zo besmettelijk
als corona
lieve lieve
verdraagzaamheid

marisca

dit schreef ik naar aanleiding van de opdracht: schrijf een liefdesgedicht aan een bekende of onbekende.

Verder kijken »