pop

Voor de fotogroep moesten we portretfoto’s maken. Ik dacht: laat ik het eens met een pop proberen. Heb daar een aantal foto’s van gemaakt en afgedrukt. ‘Nu met een echt model’, zei de docent en dat ga ik dus ook doen. Maar vanmorgen nergens zin in en dus wat op mijn kamer aan het rommelen. Toen dacht ik: wat gebeurt er als ik de foto’s doormidden scheur en ze naast, onder en achter elkaar leg en daar dan weer een foto’s van maak. Dat was leuk om te doen en ze daarna verder te bewerken was nog leuker. Hergebruik van eigen spullen dus.

fotowedstrijd

Net nadat ik mijn eendaagse ijsserie had gemaakt zag ik in de NRC dat er een fotowedstrijd was met als thema: winter. De stoute schoenen aangetrokken en drie foto’s opgestuurd. Op de website: nrc.nl/fotowedstrijd staan drie foto’s van mij. Mocht je willen, dan kun je op een of meerdere van mijn foto’s stemmen. Natuurlijk zou ik dat erg leuk vinden. Weet je nog meer mensen die dat zouden willen doen? Graag.

Om het zoeken makkelijker te maken ( maar als je mijn naam intikt kom je er denk ik ook) zet ik alle drie de foto’s hier even onder.

dans en ijs

Gisteravond een super ballet gezien van de ‘Conny Janssen Danst’ groep. Zelden zoiets moois gezien op het toneel.  En vandaag zag ik ander moois: een flinterdun laagje ijs op het water. En dan de zon erop, de weerspiegeling van wolken, gebouwen, bomen, elke meter was weer anders. Ik heb dus een hele accu leeg geschoten en onderwijl super lopen genieten. Thuis ze lekker op de pc bekeken en wat aangezet, of niet. En zoals ik overal wel dieren en gezichten in zie, zo ook in het ijs. Een ijsvogel lag er op me te wachten.

bijzonder beeld

Tijdens mijn wandeling gisteren kwam ik langs een huis waar werd verbouwd. Buiten stonden stapels planken verpakt in plastic waar vocht onder gekomen was. Natuurlijk even stilstaan en op de foto zetten, je weet nooit wat voor moois eruit tevoorschijn komt. Op de computer de kleuren iets aangezet, bij een foto de oninteressante delen weggesneden en dan sta ik zelf ook weer verbaasd over wat een wondere wereld er uit zoiets simpels kan ontstaan.

rondje

Met dit mooie weer en een bijna lege agenda moet ik er dus op uit met mijn fototoestel, rondje Groenendaal. Maar voor dat ik daar ben sta ik al vele malen stil om iets te fotograferen. Sommige dingen heb ik al vaker vastgelegd, maar toch is het steeds net iets anders. Zoals riet en de spiegeling ervan. Thuis ga ik er nog een beetje mee spelen en dan denk ik: leuk voor Fluweelbloem. Et voilà … de stilte in beeld gebracht.

plas

Afgelopen vrijdag ging ik een rondje lopen, op zoek naar wit in wat voor vorm dan ook. Maar als ik iets anders interessants tegenkwam, mocht dat ook wel op de foto. Zo heb ik allerlei koplampen van dichtbij met de reflecties erin gefotografeerd en ook wat ik in plassen zag. Van dat laatste hier twee foto’s.

goed begin

Gisteravond een rustige avond gehad. Genoten van Youp en van het vuurwerk dat we hier zo mooi kunnen bekijken en natuurlijk probeer ik het vast te leggen met de camera. Ik heb verschillend manieren geprobeerd en het is leuk om te zien wat er dan uitkomt. En ons oog ziet zo anders dan de camera, dat blijft me verrassen.

Je zou er zo een sprookje bij kunnen verzinnen. Wie weet inspireert een van de foto’s mij voor het sprookje van januari over wit.

En nu schijnt buiten de zon, een mooi begin van 2018. Nogmaals voor allen de beste wensen voor het nieuwe jaar.

moeder

Op de dag dat Harrie 60 wordt is het al weer vier jaar geleden dat mijn moeder overleed. We hebben met kerst nog over haar gesproken en stukjes voorgelezen uit het poezenboek dat zij had geschreven. Humor, dat had zij en leuk schrijven kon ze ook. Daarom een foto van haar in haar goede dagen en een van toen zij nog heel klein was, samen met haar moeder en twee zussen. Want vergeten wordt ze niet.

uitjes

De afgelopen dagen twee keer met de trein op stap geweest. De eerste keer met Ton naar Amsterdam voor een rondje Bijenkorf en boekhandel Scheltema. Met tassen vol (afgeprijsde) boeken en een leuk vest kwam ik weer thuis. Eens per jaar zo’n uitje is genoeg. Maar mijn volgende uitje smaakt naar vaker. Gisteren met fotovriendin naar station Arnhem geweest en dat was smullen. Wat een prachtig station is dat, een kunstwerk eigenlijk. De hal deed me denken aan beelden van Henry Moore. We kwamen ogen tekort en ontdekten steeds weer  nieuwe hoekjes, trapjes, uitzichten. En nu twee dagen bijkomen, lekker thuis achter de computer aan de foto’s werken of in een van mijn nieuwe boeken lezen. Geen gek einde van het jaar.

oud en nieuw

Vanmorgen ‘ moest’ ik wat foto’s maken voor het goudproject met Nel en toen zag ik dat de amaryllissen hun beste tijd hadden gehad in de vaas. Maar weggooien, nee, dat kon ik nog niet. Ze waren zo mooi verkleurd en verschrompeld. Dus op de foto en zo maak ik van oud weer nieuw. Nu is het tijd om de appels te schillen voor de appelmoes, maar niet voordat ik de foto van de bloem even laat zien. En de oude bloemen mogen nu in de afvalbak.

Verder kijken »