oud roze

Vandaag met Nel de maand roze afgesloten en deze maand gaan we aan de slag met rood. Maar ja, als er nog oude roze pioenrozen staan, dan ga je die niet zo maar wegdoen. Die ga je eerst op allerlei manieren fotograferen.

spelen

Het fijne van het hebben van veel foto’s en een computer, dat je met die foto’s kunt spelen. Je neemt wat van de ene en stopt dat in de andere en zo maak je weer een nieuw beeld. Verder wil ik ieder fijne Pinksterdagen wensen.

souvenir

Soms koop je een souvenir, soms maak je er zelf een.

zeeland vervolg

Als ik dit tik ben ik al weer thuis. We hebben een heerlijke week gehad op Walcheren en zo geboft met het weer. Maar thuis zijn is ook weer fijn, vooral als je kunt nagenieten van de foto’s. De foto van de boerenzwaluw die in de schuur naast ons zijn/haar nest had, is speciaal voor Ibo. Wat zijn het een prachtige vogeltjes en wat kunnen ze heerlijk kwetteren.

Hierbij een kleine impressie.

oude tulpen

En wederom had ik oude tulpen in een vaas die erom vroegen: doe nog wat met ons voor je ons weggooit. En dat ik dus gedaan. In een stevige plastic zak eerst wat water en dan een paar gekopte tulpen. Foto. Daarna wat gele inkt erbij, wat blauwe en uiteindelijk ook rode inkt. En steeds op de foto natuurlijk. Ik deed het uit de hand ( ene hand fototoestel, ander zak water) en dat gaf achteraf heel wat onscherpte. Weg ermee dus. Maar er bleef wel degelijk wat over, zoals deze drie. En tenslotte heb ik het over twee zakjes verdeeld en in de vriezer gedaan. Dat gaat er later weer uit, benieuwd hoe het eruit ziet. En ook wat er nog meer mee kan gaan doen. Wordt dus vervolgd.

Hortus Leiden

Vorige week samen met B. naar de Hortus in Leiden geweest. We houden beiden van het fotograferen van planten en bomen en dan vooral de details daarvan. Voordat we bij de kassa kwamen waren we al bijna een uur verder, want op het voorplein stonden onder andere verschillende palmbomen. En daar valt veel te genieten van de details van de stam, de vorm van de groene bladeren en vooral van de oude bladeren die zo mooi ‘vervallen’. Klik op de foto’s om ze te vergroten.

bloemenpracht

In het weekend van het bloemencorso werd ook in de Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem een bloemententoonstelling geopend, helemaal ingericht en bedacht door leerlingen van verschillende scholen in de omgeving die opgeleid worden voor een ‘groenvak’. Zoveel verscheidenheid, dus veel te fotograferen. Het is nog deze week, dus als je zelf wilt kijken, het is de moeite waard.

vogels onderweg

Vandaag voor het eerst sinds jaren weer met Ton langs de bollenvelden gefietst. Die heerlijke hyacintengeur, maar vandaag ook veel vogels gezien. Zondag had ik het echtpaar ooievaar dat al jaren bij de kinderboerderij broedt op de foto gezet. Maar ik zag vandaag een gele kwikstaart ( te snel weg voor een foto), een aalscholver die duidelijk liet zien dat hij op die uitwijkplek ook geregeld poept, veel futen, meerkoeten, wilde eenden en wat ik alleen langs de Leidsevaart richting Hillegom ieder jaar hoor: de veldleeuwerik. Dat is toch een feest om naar te luisteren. Ik zag hem ook hoog in de lucht, hangend en tegelijk volop zingend en toen, al zingend weer omlaag. Even rommelen tussen de bollen en  daar ging hij weer met klaterend gezang omhoog. Dit is het geluk van een pensionado op een doordeweekse donderdag.

bollen

Wat boffen we dat we op fietsafstand van de bollenvelden wonen. Voor wie verder weg woont, geniet maar mee.

twee in een

In deze tijd van het jaar kun je soms twee seizoenen in een foto vangen. Zoals van deze hortensia.

Verder kijken »