maan

Van de week las ik over de bijzondere maan die te zien zou zijn. De avond ervoor stond ik op het balkon en vond de maan toen al zo mooi dat ik er een foto van maakte, en nog een. Op de avond van de bijzonder maan waren er wolken voor en na korte tijd gaf ik de moed op en ging naar binnen. Vervolgens vergat ik later nog eens te kijken, maar gelukkig had ik de foto’s van de avond ervoor. Het leuke van wat hoger wonen met vrij uitzicht is dat we de luchten boven de ondergaande zon zo mooi kunnen bekijken ( en fotograferen), maar ook de maan lijkt hier veel dichterbij. ( Ik hoor mijn kinderen al zeggen: ja mam, die is ook dichterbij). Kortom, ook als het donker wordt is het genieten op het balkon.

Moraal: om te genieten hoef je je huis niet uit.

samen

Enkele weken geleden hadden we een leuk feest in Noordwijk en onze schoonzoon P. heeft daar veel foto’s gemaakt. Zo ook van Ton en mij. En na al die woorden is een foto ter afwisseling wel zo leuk, vooral als het van zo’n leuk stel is dat na 48 jaar nog steeds geniet van het samenzijn.

warm

Sinds gisteren hebben we last van de warmte en gelukkig kun je als pensionado je rust nemen. Vanmorgen wat oude bloemen op papier ┬ámet plakband vastgelegd, foto’s van gemaakt. Toen inkt erbij gedaan, laten uitlopen, foto’s gemaakt. Water erover gegooid en inderdaad, foto’s van gemaakt. Toen het papier gescheurd en tegen de lucht gehouden en jawel, foto’s gemaakt. Daarna er op de pc mee zitten spelen. Ik had de gekleurde bewerkingen willen laten zien, maar die hebben zich ergens verstopt en ik kan ze even niet vinden. Maar deze vind ik ook heel goed geslaagd.

nog een

Ik weet het, de lente is voorbij en toch, toen ik deze narcissen ergens in een vaasje zag, kon ik het niet laten hen via de foto mee naar huis te nemen.

Haarlem

Gisteren met fotovriendin S. op pad geweest in Haarlem. Zij woont op een hofje waar ik nog nooit was geweest : ‘In Den Groenen Tuin’, gesticht in 1616. Daar heb ik wat de foto gezet, en verder bij het nieuwe gerechtsgebouw, de Filmschuur en rond de oude kerk in het ‘rode lichtgebied’. En al liepen we dezelfde weg, de foto’s waren anders want we kijken op onze eigen manier. Zo keek ik:

En in het kader van de blauwe maand op het laatst nog een blauw glas op de foto gezet.

gevonden

Hij hing er wat verloren, maar ik heb hem gevonden.

overgang

Vandaag sluiten Nel en ik de rode periode af en gaan we naar onze laatste kleur: blauw. Ik ben benieuwd naar haar oogst en wat de nieuwe maand weer gaat brengen. Want elke kleur en elke maand biedt andere foto’s, kleuren, vormen, gedichten, kunstwerken. Ik heb genoten van het rood en kijk uit naar het blauw. Hier een van de foto’s van ieder kleur.

oud roze

Vandaag met Nel de maand roze afgesloten en deze maand gaan we aan de slag met rood. Maar ja, als er nog oude roze pioenrozen staan, dan ga je die niet zo maar wegdoen. Die ga je eerst op allerlei manieren fotograferen.

spelen

Het fijne van het hebben van veel foto’s en een computer, dat je met die foto’s kunt spelen. Je neemt wat van de ene en stopt dat in de andere en zo maak je weer een nieuw beeld. Verder wil ik ieder fijne Pinksterdagen wensen.

souvenir

Soms koop je een souvenir, soms maak je er zelf een.

Verder kijken »