Groote museum

Nee, dat is geen typefout, het prachtige gerestaureerde museum van Artis, het ligt daar net om de hoek en is gratis met museumjaarkaart, heet zo. Ik was er gisteren met nichtje F.
En het is een feestje voor jong en oud. Er is van alles te zien, te beluisteren, te beleven. Hier een kleine indruk.

We sloten af met een gezellige lunch op een terras. Daarna met de tram en trein weer huiswaarts. En thuis uitrusten en nagenieten.

omhoog

Toen we laatst in het oorlogsmuseum waren zag ik buiten een man op een hoogwerker die steeds iets verder omhoog ging. Ik heb toen een paar foto’s gemaakt om dat vast te leggen want ik vond het een mooi beeld. Het zag er zo uit:

waterspel

Het was weer zover: ik ging weer spelen met een oude bloem, water, spa rood, inkt en mijn fototoestel. Dat is echt een aanrader om ook eens te gaan doen. Je hebt niet veel nodig: een of twee glazen vazen, water, als je wilt bubbelwater, een of meer bloemen, inkt en een fototoestel. Een zaklantaarn om wat extra licht te krijgen kan ook handig zijn. Ik zet een glazen vaas op een andere vaas om er beter bij te kunnen met mijn fototoestel en om wat meer licht te krijgen. Helemaal leuk is als je het later op je computer wat kunt bewerken. De onscherpe stukken snij ik eruit, de kleur haal ik soms wat op enz. En dan kan dit het resultaat zijn.

dit is de deksel van een glazen theepot die vol condens zit. Je ziet de oude thee er nog onder.

dit is alleen water en inkt en daar even in roeren.

dit is een oude pioenroos in water, spa rood en wat inkt

dit is de onderkant van de bloem met inkt in water en spa rood.

100.000 bomen in Hortus Leiden

Ik had het geluk dat Nel me attendeerde op een kunstwerk in de Hortus in Leiden:’ 100.000 bomen en een bos van draad’ van Sarah Vrugt. Goede reden om op zondagochtend erheen te gaan. Nu ga ik al graag naar de Hortus in Leiden en op een zonnige zondag is dat dubbel fijn als er ook nog binnen zo’n prachtig geborduurd kunstwerk hangt waar je doorheen mag lopen. En al lopend bedenken dat meer dan 1000 handen eraan hebben meegewerkt.
Vooraf heb ik het filmpje bekeken over het maken van het werk en als je even tijd hebt, bekijk het dan ook, meer dan de moeite waard.
www.honderduizendbomen.nl

Hierbij een kleine impressie van dit gigantische borduurwerk dat door de beperkingen van corona niet helemaal af was gekomen maar dat geeft juist aan het werk weer iets extra’s vind ik. De natuur is ook nog lang niet klaar en heeft ook onvolkomenheden.
Hier een kleine impressie.

Wat een begin was dit. En daarna wachtten de tuin en de kassen nog op mij. En natuurlijk een kop koffie met wat lekkers op het terras. Kortom: een topzondag.

wondere wereld

Bij de fotoclub zijn we met het thema ‘ water’ bezig en dan kun je alle kanten op. Ik ben lekker in de keuken bezig geweest met water en inkt in glazen vazen. Dan kan er een wondere wereld ontstaan als je later de foto’s ziet.

ontdekking

Opeens ontdekte ik dat deze orchidee een echt gezichtje heeft.

kust

Niet alleen ik genoot van het lopen langs de zee, maar Bas ook. De zee inlopen, happen in het schuim, maar het allerleukste was: graven.
En terwijl hij aan het graven was maakte ik wat foto’s.


Zo, en nu sluit ik Zeeuws Vlaanderen hier af. Op naar nieuwe dingen.

zentangel

Terwijl een deel van de familie heerlijk in de tuin lag te slapen, zat ik aan tafel, ook in de tuin, te tekenen. Dat maken van een zentangel is zo heerlijk ontspannend en het leuke is dat je vooraf geen idee hebt, althans ik, hoe het uiteindelijk gaat worden.

En zo is deze dus uiteindelijk geworden. Even kreeg ik de aanvechting hem in te kleuren maar daar heb ik vanaf gezien. Ik denk dat hij zo het mooist is.

weer thuis

Ik was even niet thuis, dat was wel duidelijk deze week. Omdat oudste dochter het niet veilig vond dat ik dat op Fluweelbloem zette was er even geen nieuws.
Ton en ik hadden namelijk een uitnodiging gekregen van onze jongste dochter en haar partner om een week mee te gaan naar een huisje in Zeeuws Vlaanderen. En daar zeiden wij geen nee tegen. En het was een heerlijke week met beter weer dan voorspeld was. Hier een klein voorproefje van de week: ons huisje en de tuin.

Voor keken we uit op de akkers die we elke dag wat groener zagen worden. Achter keken we uit op een dijkje waar Lakenvelder koeien liepen, waterhoentjes in het water bezig waren. In de tuin zagen we puttertjes!!!, koolmeesjes, heggenmussen en genoten we zelf van de zon, samen met hondje Bas.

anders

Terwijl de hulp bezig was, ben ik de strijk gaan doen. Maar nu die klaar is mag ik van mezelf lekker even met foto’s spelen op de computer. Ik zag een foto van een anthurium en maakte daar een nieuwe soort van. Maar nu lekker naar buiten het balkon op met een boek.

Verder kijken »