metamorfose

Zo heb je een afgekloven paprika, en zo verandert hij in een soort paddenstoel. Hoef je geen ingewikkelde gereedschappen voor te hebben, gewoon een fototoestel en je computer met photoshop. En wat tijd om met die foto bespelen.

Noord-Holland

Ik ben een echte Noord-Hollandse en heb dan ook gisteren enorm genoten van een boottocht door het platte, groene land van Noord-Holland in de buurt van Overleek, Monnickendam en het gebied daar omheen. Goed gezelschap aan boord, mooie wolkenluchten, af en toe een koe, veel zwaluwen en het zachte gekabbel van het water langs de boot. Vooraf natuurlijk koffie met wat lekkers, maar daar kwamen zoveel wespen op af dat we besloten de lunch later niet in de theetuin van Overleek te gebruiken maar in Monnickendam. Was en goede keuze en de lunch was zo overvloedig, dat we ’s avonds niets hoefden te eten. Alleen maar nagenieten. Geniet maar even mee. Klik op de foto om hem te vergroten.

maan

Van de week las ik over de bijzondere maan die te zien zou zijn. De avond ervoor stond ik op het balkon en vond de maan toen al zo mooi dat ik er een foto van maakte, en nog een. Op de avond van de bijzonder maan waren er wolken voor en na korte tijd gaf ik de moed op en ging naar binnen. Vervolgens vergat ik later nog eens te kijken, maar gelukkig had ik de foto’s van de avond ervoor. Het leuke van wat hoger wonen met vrij uitzicht is dat we de luchten boven de ondergaande zon zo mooi kunnen bekijken ( en fotograferen), maar ook de maan lijkt hier veel dichterbij. ( Ik hoor mijn kinderen al zeggen: ja mam, die is ook dichterbij). Kortom, ook als het donker wordt is het genieten op het balkon.

Moraal: om te genieten hoef je je huis niet uit.

samen

Enkele weken geleden hadden we een leuk feest in Noordwijk en onze schoonzoon P. heeft daar veel foto’s gemaakt. Zo ook van Ton en mij. En na al die woorden is een foto ter afwisseling wel zo leuk, vooral als het van zo’n leuk stel is dat na 48 jaar nog steeds geniet van het samenzijn.

warm

Sinds gisteren hebben we last van de warmte en gelukkig kun je als pensionado je rust nemen. Vanmorgen wat oude bloemen op papier ┬ámet plakband vastgelegd, foto’s van gemaakt. Toen inkt erbij gedaan, laten uitlopen, foto’s gemaakt. Water erover gegooid en inderdaad, foto’s van gemaakt. Toen het papier gescheurd en tegen de lucht gehouden en jawel, foto’s gemaakt. Daarna er op de pc mee zitten spelen. Ik had de gekleurde bewerkingen willen laten zien, maar die hebben zich ergens verstopt en ik kan ze even niet vinden. Maar deze vind ik ook heel goed geslaagd.

nog een

Ik weet het, de lente is voorbij en toch, toen ik deze narcissen ergens in een vaasje zag, kon ik het niet laten hen via de foto mee naar huis te nemen.

Haarlem

Gisteren met fotovriendin S. op pad geweest in Haarlem. Zij woont op een hofje waar ik nog nooit was geweest : ‘In Den Groenen Tuin’, gesticht in 1616. Daar heb ik wat de foto gezet, en verder bij het nieuwe gerechtsgebouw, de Filmschuur en rond de oude kerk in het ‘rode lichtgebied’. En al liepen we dezelfde weg, de foto’s waren anders want we kijken op onze eigen manier. Zo keek ik:

En in het kader van de blauwe maand op het laatst nog een blauw glas op de foto gezet.

gevonden

Hij hing er wat verloren, maar ik heb hem gevonden.

overgang

Vandaag sluiten Nel en ik de rode periode af en gaan we naar onze laatste kleur: blauw. Ik ben benieuwd naar haar oogst en wat de nieuwe maand weer gaat brengen. Want elke kleur en elke maand biedt andere foto’s, kleuren, vormen, gedichten, kunstwerken. Ik heb genoten van het rood en kijk uit naar het blauw. Hier een van de foto’s van ieder kleur.

oud roze

Vandaag met Nel de maand roze afgesloten en deze maand gaan we aan de slag met rood. Maar ja, als er nog oude roze pioenrozen staan, dan ga je die niet zo maar wegdoen. Die ga je eerst op allerlei manieren fotograferen.

Verder kijken »