textielmuseum

Gisteren weer eens ouderwets met mijn vrije reis naar Den Bosch gegaan om vriendin Carla op te zoeken en om samen naar het textielmuseum in Tilburg te gaan. Ik had over de huidige tentoonstelling gelezen en wilde die graag zien. Het gaat over pigmenten, hun historie en hun toepassingen. Helemaal leuk omdat op tv de serie Kleuren van Caspers is die ik volg.
Omdat we eigenlijk te lang koffie hebben zitten drinken en bijkletsen bleef er minder tijd voor het museum over. Maar een mens kan niet alles hebben. Het is altijd heerlijk om in dit museum te zijn en we staan steeds weer versteld wat de machines allemaal kunnen weven, breien en borduren. En je ziet geen mens achter de machines, het gaat via de computer.
Ik vind het daar heerlijk om stukjes van wandkleden, breisels, borduursels te fotograferen. Dat kan er dan zo uitzien:

en als ik zo’n detail thuis wat ga veranderen ziet het er zo uit:

Dus dubbel plezier voor mij.

46 jaar

Vandaag is het 46 jaar geleden dat onze jongste dochter werd geboren. Net als bij haar zusje hebben we van haar genoten vanaf het eerste moment. En we hebben het geluk dat we nog altijd van haar kunnen genieten. En van haar partner en van hun hondje Bas. Vandaag zei ze:’ hoe voelt dat als je kind al 46 wordt en de ander al 48 is?’ ‘Best oud,’ zei ik en we liepen lekker verder door de Haarlemmer Hout.

rode bermen

In Heemstede kleuren vele bermen rood deze weken. En dat is niet allemaal door de gemeente gedaan maar ook door enthousiaste bewoners. Zo ook bij ons beneden. Dankzij enthousiaste bewoners van de Blekersvaartweg is het saaie gras verdwenen en kleurt de berm nu rood met stukjes geel en wit, soms wat korenbloemblauw er doorheen.

Ik word daar zo blij van. Kijk maar mee.

vlekvrouw

Daar was zij opeens, ontstaan uit een inktvlek. Dat is zo leuk: maak een vlek met inkt of waterverf, bekijk het, draai het rond en opeens zie je er iets in en pak je een pen erbij en maak je het af.

dit was het origineel:

boeksel

Jawel, ik ben weer aan de gang en nu met de oude dichtbundel van Bertus Aafjes’ Het zanduur van de dood’. Hij stond al zo lang ongebruikt in de kast en de gedichten die mij aanspreken laat ik ongeschonden. Bij andere gebruik ik de woorden die mij treffen en die bij elkaar passen in een boeksel. Zoals over deze zeemeermin en het vorige boeksel over de regen. (klik op de afbeelding om he vergroot te zien)

boekselen

Vandaag weer eens aan het boekselen geweest en krijg de smaak weer te pakken. Komt goed uit met het koude weer buiten dat niet uitnodigt er op uit te gaan. Klik erop om te vergroten.

ontspannen

Af en toe kijk ik op youtube naar filmpjes van creatieve mensen en kom zo weer op nieuwe idee├źn . Zoals: maak met aquarelverf kleine vierkantjes en ga er later in tekenen. Ik deed het met verdunde inkt en het is heerlijk ontspannend om te doen. Je hebt er niet veel voor nodig en je kunt het overal in huis of in de tuin of op het balkon doen.

ander oud boeket

Gisteren lekker zitten zentangelen. Vanochtend bekeek ik de gekleurde versie en opeens zag ik een oud boeket dat uiteen gevallen was.

labyrint in de storm

Vandaag liep ik het labyrint.Het waaide hard maar de lijnen van de weg naar het hart bleven goed zichtbaar. Ik had tegenwind, daarna wind in de rug en de luwte.
Goed te realiseren dat bij tegenwind ook wind in de rug hoort.
Het was heerlijk zo in de ruimte van het strand te zijn, de hoge golven te zien, de zee te ruiken en dat alles onder het toeziend oog van Roef die ons rustig zat te bekijken.
Sterk voelde ik de kracht van de wind en wat dat met je doet: voortgestuwd worden, opzij geblazen worden, pas op de plaats maken en steeds die energie om me heen voelen.
Doorgewaaid en verfrist zit ik nu te schrijven. Wat een verschil met het schrijven vooraf. Ik neem de energie met me mee naar huis. Opgeladen als een elektrische auto maar dan op windenergie.


Nel trekt het labyrint en Roef bekijkt alles rustig

sneeuw

Vorige week een blote zomerjurk gekocht omdat het te warm was op het balkon. Ik wilde deze week mijn zomer- en winterkleding omwisselen in de kasten maar ben blij dat ik het nog niet gedaan heb. Het is winterjassenweer met handschoenen buiten. Gelukkig hoef ik er niet uit als ik niet wil, maar ik denk toch een rondje te gaan maken.

Gisteravond en vanochtend even een foto gemaakt vanuit de kamer.

Morgen zou ik nieuwe plantjes bij het graf van Frank gaan zetten, maar dat ga ik nog niet doen. Onze M. en A. moeten dit weekend met vriendinnen de tent opzetten op Vlieland en dan ook daarin slapen om het zondag helemaal af te maken. Nu heeft A. corona en kan dus niet mee. Of ze dat erg vindt, ja en nee. Het is ieder jaar toch bijzonder dat ze dat met z’n viertjes doen, weer of geen weer. Maar als ik mocht kiezen tussen lekker warm in mijn bed of in de tent, ik zou het wel weten.

Verder kijken »